Alfa Romeo modelauto’s

Not Only For The Happy Few

Jouw startpunt naar een wauw gevoel.

Onder onze modellen vind je wat informatie over het merk Alfa Romeo.

Toont alle 2 resultaten

Opgericht: 24 juni 1910
Oprichter: Ugo Stella, Nicola Romeo
Hoofdkantoor: Turijn, Piemonte, Italië
Website: alfaromeo.com

Alfa Romeo is een iconisch Italiaans automerk met een rijke geschiedenis en een passie voor sportieve en stijlvolle auto’s. Hier zijn enkele interessante feiten en details over Alfa Romeo:

Ontstaan van Alfa Romeo:

  • Alfa Romeo werd opgericht in 1910 in Milaan, Italië. De naam is een afkorting van “Anonima Lombarda Fabbrica Automobili” en het wapenschild van Milaan, wat de oorsprong van het merk in deze stad weerspiegelt.

Rijke Racehistorie:

  • Alfa Romeo heeft een legendarische geschiedenis in de autosport, van Grand Prix-races tot endurance-wedstrijden. Het merk heeft talloze overwinningen behaald in belangrijke races, waaronder de Formule 1 en de 24 uur van Le Mans.

Stijl en Design:

  • Alfa Romeo staat bekend om zijn karakteristieke designfilosofie, met een nadruk op elegantie, vloeiende lijnen en een onmiskenbare uitstraling. Het merk heeft auto’s geproduceerd met tijdloze esthetiek die liefhebbers over de hele wereld aanspreekt.

Technische Innovaties:

  • Alfa Romeo heeft bijgedragen aan verschillende technische innovaties in de auto-industrie. Het merk introduceerde bijvoorbeeld de eerste dubbele bovenliggende nokkenas in productieauto’s.

Emotie en Passie:

  • Alfa Romeo staat synoniem voor emotie en passie voor autorijden. Het merk heeft altijd auto’s geproduceerd die een emotionele band met de bestuurder creëren, en dit is een van de redenen waarom Alfa Romeo een trouwe en gepassioneerde fanbase heeft.

Herintroductie in de VS:

  • Na een periode van afwezigheid in de Verenigde Staten werd Alfa Romeo opnieuw geïntroduceerd in 2014 met de Alfa Romeo 4C. Dit markeerde het begin van Alfa Romeo’s terugkeer naar de Amerikaanse markt.

Modellen en Line-up:

  • Alfa Romeo heeft een gevarieerde line-up van voertuigen, waaronder sportwagens, sedans en SUV’s. Enkele populaire modellen zijn de Giulia (sedan), de Stelvio (SUV) en de sportieve Giulietta.

Alfa Romeo blijft een symbool van Italiaanse stijl, prestaties en passie voor autorijden. Het is een automerk dat geschiedenis heeft geschreven in de autosport en tegelijkertijd auto’s produceert die aantrekkelijk zijn voor zowel liefhebbers als mensen die op zoek zijn naar een unieke rijervaring.

Het embleem van Alfa Romeo vertegenwoordigt de stad Milaan omdat het wapenschild met een slang die een man opeet, behoort tot de adellijke Visconti-familie, die historisch gezien heersers waren in Milaan. Dit beeld symboliseert de overwinning op de Saracenen. En het rode kruis staat op zijn beurt bekend als St. George’s Cross. Milanese krijgers droegen het tijdens de middeleeuwen.

Onze Shop

Verrijk jouw bijzondere collectie met de modellen van RB Modelauto’s. Veel kijk en shop plezier. 

Accessoires

Naast modelauto’s verkopen wij ook accessoires zoals diverse vitrines, diorama’s en andere toebehoren. 

Velgen

Velgen hebben een behoorlijke impact op het uiterlijk van een auto. Deze galerij is voor de velgenliefhebbers.

Onderdeel van RB Ekstra

E-mail adres

info@rbmodelautos.nl

 

KvK

73754234

 

BTW-id

NL001888211B89

© 2023 – RB Ekstra

Alle rechten voorbehouden

 

Adres

RB Modelauto’s is gevestigd in Wapenveld (Gelderland) maar heeft geen fysieke winkel.

Stuur Een Bericht