Audi modelauto’s

Not Only For The Happy Few

Jouw startpunt naar een wauw gevoel.

Onder onze modellen vind je wat informatie over het merk Audi.

Opgericht: 16 juli 1909
Oprichter: Augustus Horch
Hoofdkantoor: Ingolstadt, Duitsland
Website: audi.com

Audi is een legendarische Duitse autofabrikant. Het bedrijf werd opgericht in 1909. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Ingolstadt. In 1932 vonden grote veranderingen plaats. Het bedrijf werd onderdeel van het autoconcern Auto Union GmbH. Tegenwoordig is Audi een onafhankelijke divisie van Volkswagen AG. Fabrieken bevinden zich op alle continenten. De fabrieken produceren cross-overs, cabrio’s en middelgrote, uitvoerende en business class auto’s.

Audi is een Duits automerk en maakt deel uit van de Volkswagen Group, een van de grootste autofabrikanten ter wereld. Hier zijn enkele kernpunten over Audi:

 1. Geschiedenis:

  • Audi is opgericht in 1909 en heeft zijn wortels in Zwickau, Duitsland. Het merk heeft in de loop der jaren een rijke geschiedenis opgebouwd.
 2. Logo en Naam:

  • Het logo van Audi bestaat uit vier onderling verbonden ringen, die de vier oorspronkelijke bedrijven vertegenwoordigen die fuseerden om Audi te vormen. Eén ring staat voor Audi; de tweede vertegenwoordigt DKW, de derde vertegenwoordigt Horch en de vierde vertegenwoordigt Wanderer. Deze bedrijven werden in 1932 onderdeel van Auto Union AG. Het woord “Audi” zelf is Latijn en betekent “hoor” of “luister.”
 3. Innovatie:

  • Audi staat bekend om zijn innovatieve technologie en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van diverse autotechnologieën. Het merk is betrokken geweest bij de introductie van quattro vierwielaandrijvingssystemen en heeft ook vooruitgang geboekt op het gebied van lichtgewicht constructies en aerodynamica.
 4. Modelreeksen:

  • Audi produceert een breed scala aan voertuigen, waaronder luxe sedans, SUV’s, sportwagens en elektrische modellen. Populaire modellen zijn onder andere de Audi A3, A4, A6, Q5, Q7, Q8, en sportieve modellen zoals de Audi TT en de high-performance Audi RS- en R8-series.
 5. Elektrificatie:

  • Audi heeft zich ook sterk gericht op elektrificatie en duurzaamheid. Het merk heeft verschillende elektrische voertuigen geïntroduceerd, waaronder de Audi e-tron en Audi e-tron GT, als onderdeel van hun streven naar milieubewuste mobiliteit.
 6. Sportprestaties:

  • Audi heeft een indrukwekkende geschiedenis in de autosport, met name in de rallysport en langeafstandsraces zoals de 24 uur van Le Mans. Het quattro vierwielaandrijvingssysteem heeft bijgedragen aan het succes van Audi in diverse motorsportevenementen.
 7. Modern Design:

  • Audi staat bekend om zijn strakke en moderne ontwerpen, zowel aan de buitenkant als in het interieur. Het merk legt de nadruk op hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën in hun voertuigen.

Al met al is Audi een vooraanstaand automerk met een sterke reputatie op het gebied van kwaliteit, innovatie en luxe. Het merk blijft evolueren met de veranderende eisen van de automotive-industrie.

Onze Shop

Verrijk jouw bijzondere collectie met de modellen van RB Modelauto’s. Veel kijk en shop plezier. 

Mooie 'kontjes'

Een galerij met auto ‘konten’. Vaak ligt de focus op de voorkant, de ‘neus’; in deze galerij op de achterkant, de ‘kont’.

Velgen

Velgen hebben een behoorlijke impact op het uiterlijk van een auto. Deze galerij is voor de velgenliefhebbers.

Onderdeel van RB Ekstra

E-mail adres

info@rbmodelautos.nl

 

KvK

73754234

 

BTW-id

NL001888211B89

© 2023 – RB Ekstra

Alle rechten voorbehouden

 

Adres

RB Modelauto’s is gevestigd in Wapenveld (Gelderland) maar heeft geen fysieke winkel.

Stuur Een Bericht