Bentley Modellen

Not Only For The Happy Few

Jouw startpunt naar een wauw gevoel.

Onder onze modellen vind je wat informatie over het merk Bentley.

Enig resultaat

Opgericht: 10 juli 1919
Oprichter: Walter Owen (W.O.) Bentley
Hoofdkantoor: Crewe, Cheshire, Engeland
Website: bentleymotors.com

Bentley: Geschiedenis en Heden

Bentley Motors Limited is een Brits automerk dat bekend staat om zijn luxueuze en krachtige auto’s. Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw en blijft vandaag de dag een symbool van Britse autoklasse en vakmanschap.

Oprichting en Geschiedenis

 • Oprichter: Walter Owen (W.O.) Bentley
 • Opgericht: 10 juli 1919
 • Plaats: Cricklewood, Noord-Londen, Engeland

Walter Owen Bentley, beter bekend als W.O. Bentley, richtte het merk op met een visie om auto’s te bouwen die zowel luxueus als performant waren. Zijn eerdere werk met vliegtuigmotoren tijdens de Eerste Wereldoorlog gaf hem de technische kennis om hoogwaardige motorvoertuigen te ontwikkelen.

Belangrijke Mijlpalen

 1. 1920s – De Eerste Succesjaren:
  • Bentley kreeg snel bekendheid in de jaren 1920 door het winnen van de 24 uur van Le Mans vijf keer in zes jaar (1924, 1927, 1928, 1929, 1930). Dit succes werd gedreven door de prestaties van de “Bentley Boys”, een groep welvarende Britse racers die de auto’s bestuurden.
 2. 1931 – Overname door Rolls-Royce:
  • In 1931 werd Bentley overgenomen door Rolls-Royce, nadat financiële moeilijkheden het merk troffen. Onder deze nieuwe eigenaarschap bleef Bentley luxueuze auto’s produceren, maar vaak met minder sportieve accenten dan in de jaren daarvoor.
 3. 1998 – Overname door Volkswagen AG:
  • Volkswagen AG nam Bentley over in 1998. Deze overname leidde tot een heropleving van het merk, met nieuwe investeringen en de introductie van moderne technologieën. Dit tijdperk zag de lancering van modellen zoals de Continental GT, die Bentley opnieuw positioneerde als een toonaangevende luxemerken.

Heden

Vandaag de dag blijft Bentley synoniem met luxe en prestaties. Het merk combineert traditionele Britse vakmanschap met moderne technologieën en innovaties. Bentley produceert een reeks luxueuze sedans, coupés, en SUV’s die wereldwijd geliefd zijn.

Interessante Feiten

 1. Luxe en Ambacht:
  • Elke Bentley wordt met de hand vervaardigd in de fabriek in Crewe, Engeland. Het proces omvat nauwgezet vakmanschap, waarbij veel aandacht wordt besteed aan detail en kwaliteit. De interieurs van Bentley-auto’s zijn bekend om hun fijn afgewerkte leer, hout en metalen accenten.
 2. Continental GT:
  • De Bentley Continental GT, geïntroduceerd in 2003, was een van de meest succesvolle modellen van het merk. Deze luxe coupé combineert krachtige prestaties met verfijnde luxe en heeft sindsdien meerdere iteraties en verbeteringen ondergaan.
 3. Bentley Mulsanne:
  • De Bentley Mulsanne, genoemd naar de beroemde rechte lijn op het Le Mans-circuit, is een vlaggenschip sedan die pure luxe belichaamt. Het model werd geproduceerd van 2010 tot 2020 en was een symbool van de hoogste mate van luxe en prestaties.
 4. Elektrificatie:
  • Bentley heeft aangekondigd dat het merk volledig elektrisch wil worden tegen 2030. De introductie van hybride modellen, zoals de Bentayga Hybrid, markeert de eerste stappen in deze richting.

Conclusie

Bentley Motors heeft een rijke geschiedenis en een sterke reputatie opgebouwd als een producent van luxueuze en krachtige voertuigen. Van zijn begin in 1919 door W.O. Bentley tot zijn huidige positie onder Volkswagen AG, blijft Bentley een iconisch merk dat luxe, prestaties en vakmanschap combineert. Met een toekomst gericht op elektrificatie blijft Bentley innoveren en zijn positie als een toonaangevend luxemerk versterken.

Onze Shop

Verrijk jouw bijzondere collectie met de modellen van RB Modelauto’s. Veel kijk en shop plezier. 

Accessoires

Naast modelauto’s verkopen wij ook accessoires zoals diverse vitrines, diorama’s en andere toebehoren. 

Velgen

Velgen hebben een behoorlijke impact op het uiterlijk van een auto. Deze galerij is voor de velgenliefhebbers.

Onderdeel van RB Ekstra

E-mail adres

info@rbmodelautos.nl

 

KvK

73754234

 

BTW-id

NL001888211B89

© 2023 – RB Ekstra

Alle rechten voorbehouden

 

Adres

RB Modelauto’s is gevestigd in Wapenveld (Gelderland) maar heeft geen fysieke winkel.

Stuur Een Bericht