Bmw modelauto’s

Not Only For The Happy Few

Jouw startpunt naar een wauw gevoel.

Onder onze modellen vind je wat informatie over het merk BMW.

Opgericht: 1972
Oprichter: 
Hoofdkantoor: München, Duitsland
Website: bmw.com

 

BMW is een Duits automerk dat wereldwijd bekend staat om zijn luxe auto’s en sportieve prestaties. De naam “BMW” staat voor “Bayerische Motoren Werke” wat in het Nederlands “Beierse Motorwerken” betekent. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in München, Beieren, Duitsland.

De geschiedenis van de naam BMW – de Bayerische Motoren Werke of Beierse Motorfabriek – gaat terug tot 1917. BMW is voortgekomen uit een hernoeming van de vliegtuigmotorenfabrikant Rapp Motorenwerke. 

De eerste sleutel tot de betekenis van het BMW-logo zijn de kleuren: wit en blauw zijn de kleuren van de deelstaat Beieren in Duitsland, de thuisbasis van BMW. Vandaag de dag geloven veel mensen dat het BMW-logo een roterende propeller afbeeldt, in verband met de vroegere activiteiten op het gebied van vliegtuigmotoren. Het is echter niet helemaal waar dat er een propeller in het bedrijfslogo van BMW zit.

Bijnaam: “Bimmer”, “beamer” en “beemer” zijn allemaal veel voorkomende bijnamen voor BMW-voertuigen. Strikt genomen is het onjuist om te spreken van een “beamer car” (of “beemer car”). De juiste term voor een BMW-auto is “bimmer”. “Beemer” en “beamer” verwijzen eigenlijk alleen naar een BMW-motorfiets. De bijnaam “Beamer” komt uit Groot-Brittannië – en diende oorspronkelijk om het te onderscheiden van een Britse fabrikant wiens motorfietsen de bijnaam “Beezer” droegen. In de loop der jaren bedachten rijders en motorsportfans de bijnaam ‘beemer’ voor BMW-motorfietsen, naar analogie van ‘beezer’. “Beemer” is een stuk pittiger en over het algemeen makkelijker te zeggen dan BMW, vooral omdat het het moeilijke lange W-geluid aan het einde weglaat. De bijnaam “bimmer” is ontstaan in de jaren 1970. In die tijd genoten BMW-auto’s van een hausse in populariteit in de VS. Amerikanen hadden BMW-auto’s aanvankelijk “beamers” genoemd, zoals de motorfietsen.

Geschiedenis: BMW werd opgericht door Karl Rapp. In 1913 richtte Karl Rapp, een Duitse ingenieur en zakenman, een bedrijf op genaamd “Rapp Motorenwerke GmbH” dat gespecialiseerd was in de productie van vliegtuigmotoren. Dit bedrijf vormde later de basis voor BMW (Bayerische Motoren Werke) zoals we het nu kennen. In 1916 werd het bedrijf omgedoopt tot “Bayerische Motoren Werke GmbH” en begon het te focussen op de productie van motorfietsen en later auto’s, na het einde van de Eerste Wereldoorlog en het verbod op de productie van vliegtuigmotoren door het Verdrag van Versailles. 

In 1928 breidde BMW zijn activiteiten uit naar de autoproductie met de overname van de Fahrzeugfabrik Eisenach. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de meest prominente en gerespecteerde namen in de auto-industrie.

Modellen en kenmerken: BMW staat bekend om het produceren van sportieve en luxe auto’s met aandacht voor prestaties en rijplezier. Ze hebben een breed scala aan modellen, variërend van compacte hatchbacks en sedans tot SUV’s en sportwagens. Enkele van hun bekende modelseries zijn de 3-serie, 5-serie, 7-serie, X-serie (voor SUV’s) en de sportieve M-modellen.

Een van de kenmerken die BMW-auto’s onderscheidt, is de “Ultimate Driving Machine” -filosofie, waarbij de nadruk wordt gelegd op wendbaarheid, responsieve stuurinrichting en dynamische prestaties.

Elektrificatie: Net als veel andere automerken heeft BMW zich ook gericht op elektrificatie. Ze hebben elektrische en plug-in hybride modellen geïntroduceerd onder de “BMW i” -submerknaam, zoals de BMW i3 en i8. Daarnaast hebben ze ook elektrische varianten van enkele van hun bestaande modellen geproduceerd om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijkere opties.

Motorsport: BMW heeft een rijke geschiedenis in de autosport en heeft deelgenomen aan verschillende racecategorieën over de hele wereld, waaronder Formule 1, DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) en endurance racing, zoals de 24 uur van Le Mans.

BMW is door de jaren heen uitgegroeid tot een toonaangevend en iconisch automerk dat zowel bekend staat om zijn stijlvolle ontwerpen als om zijn technische innovaties. Ze hebben een grote schare fans en blijven nieuwe technologieën ontwikkelen om aan de behoeften van de moderne autoliefhebber te voldoen.

Onze Shop

Verrijk jouw bijzondere collectie met de modellen van RB Modelauto’s. Veel kijk en shop plezier. 

Accessoires

Naast modelauto’s verkopen wij ook accessoires zoals diverse vitrines, diorama’s en andere toebehoren. 

Velgen

Velgen hebben een behoorlijke impact op het uiterlijk van een auto. Deze galerij is voor de velgenliefhebbers.

Onderdeel van RB Ekstra

E-mail adres

info@rbmodelautos.nl

 

KvK

73754234

 

BTW-id

NL001888211B89

© 2023 – RB Ekstra

Alle rechten voorbehouden

 

Adres

RB Modelauto’s is gevestigd in Wapenveld (Gelderland) maar heeft geen fysieke winkel.

Stuur Een Bericht