Bugatti modelauto’s

Not Only For The Happy Few

Jouw startpunt naar een wauw gevoel.

Onder onze modellen vind je wat informatie over het merk Bugatti.

Toont alle 2 resultaten

Opgericht: 1909
Oprichter: Ettore Bugatti
Hoofdkantoor: Molsheim, Elzas, Frankrijk
Website: bugatti.com

Er zitten veel elementen in het Bugatti-logo. De basis is een rode ovaal met een rand van zestig kleine cirkels. De naam van het bedrijf is in witte letters in het midden geschreven en daarboven staat een zwart monogram van ‘EB’ (initialen Ettore Bugatti).

Bugatti is een Frans automerk dat bekend staat om zijn luxueuze, high-performance sportauto’s. Het merk werd opgericht door de Italiaanse autopionier Ettore Bugatti in 1909. Vanaf het begin heeft Bugatti bekendgestaan om zijn baanbrekende ontwerpen, technische innovaties en uitzonderlijke prestaties, waardoor het een van de meest prestigieuze en iconische automerken ter wereld is geworden.

Enkele belangrijke punten over het automerk Bugatti:

  1. Oprichting en geschiedenis: Ettore Bugatti was een begaafde ingenieur en autodesigner die zijn passie voor voertuigen in het bedrijf Bugatti bracht. Het hoofdkantoor van Bugatti was oorspronkelijk gevestigd in Molsheim, Frankrijk. Tijdens de vroege jaren van het merk produceerde Bugatti voornamelijk luxe touringcars, raceauto’s en vliegtuigmotoren.

  2. Legendarische raceauto’s: In de jaren 1920 en 1930 verwierf Bugatti wereldwijde bekendheid vanwege zijn raceauto’s. De Bugatti Type 35, zoals eerder besproken, was een van de meest succesvolle en iconische raceauto’s ooit gemaakt, met talloze overwinningen in races over de hele wereld.

  3. De periode van heropleving: Na de Tweede Wereldoorlog ging het merk door een periode van inactiviteit, maar in de jaren 1990 werd Bugatti nieuw leven ingeblazen door het Italiaanse autobedrijf “Bugatti Automobili SpA”. Dit leidde tot de creatie van de Bugatti EB110, een high-performance supercar met geavanceerde technologieën.

  4. Volkswagen Group overname: In 1998 werd Bugatti overgenomen door de Volkswagen Group. Onder de hoede van Volkswagen werd Bugatti in 2005 opnieuw gelanceerd met de introductie van de Bugatti Veyron, een van de snelste en meest exclusieve productieauto’s ter wereld.

  5. Huidige modellen: Momenteel produceert Bugatti de Chiron-reeks, die bestaat uit de Bugatti Chiron, Chiron Sport, Chiron Super Sport 300+ en andere speciale edities. Deze hypercars worden aangedreven door een quad-turbocharged W16-motor en leveren ongeëvenaarde prestaties.

  6. Prestaties en luxe: Bugatti-auto’s staan bekend om hun extreme prestaties, luxe en exclusiviteit. Ze combineren high-end materialen, verfijnde afwerking en geavanceerde technologieën om een buitengewone rijervaring te bieden.

  7. Zeldzaamheid: Vanwege hun hoge prijs en beperkte productieaantallen zijn Bugatti-auto’s zeer zeldzaam en gewild bij verzamelaars en autofanaten over de hele wereld.

Bugatti blijft een symbool van vakmanschap, technische excellentie en luxe in de autowereld. Het merk heeft een rijke geschiedenis en blijft nieuwe generaties betoveren met zijn ongeëvenaarde hypercars.

Onze Shop

Verrijk jouw bijzondere collectie met de modellen van RB Modelauto’s. Veel kijk en shop plezier. 

Accessoires

Naast modelauto’s verkopen wij ook accessoires zoals diverse vitrines, diorama’s en andere toebehoren. 

Velgen

Velgen hebben een behoorlijke impact op het uiterlijk van een auto. Deze galerij is voor de velgenliefhebbers.

Onderdeel van RB Ekstra

E-mail adres

info@rbmodelautos.nl

 

KvK

73754234

 

BTW-id

NL001888211B89

© 2023 – RB Ekstra

Alle rechten voorbehouden

 

Adres

RB Modelauto’s is gevestigd in Wapenveld (Gelderland) maar heeft geen fysieke winkel.

Stuur Een Bericht