Chevrolet modelauto’s

Not Only For The Happy Few

Jouw startpunt naar een wauw gevoel.

Onder onze modellen vind je wat informatie over het merk Chevrolet.

Toont alle 3 resultaten

Opgericht: 3 november 1911
Oprichter: Arthur en Louis Chevrolet, William C. Durant
Hoofdkantoor: Detroit, Michigan, VS
Website: chevrolet.com

Chevrolet is een iconisch Amerikaans automerk dat deel uitmaakt van het General Motors-concern. Het merk heeft een lange geschiedenis en heeft talloze populaire en invloedrijke auto’s geproduceerd. Hier zijn enkele belangrijke feiten en details over Chevrolet:

Ontstaan van Chevrolet:

  • Chevrolet werd opgericht door de Zwitserse auto-ingenieur Louis Chevrolet en de Amerikaanse zakenman William C. Durant. Het merk werd in 1911 officieel opgericht.

  • De vroege jaren van Chevrolet werden gekenmerkt door concurrentie met Ford. William Durant wilde een auto creëren die een alternatief bood voor de populaire Ford Model T. Chevrolet streefde naar een balans tussen kwaliteit en betaalbaarheid.

Betaalbaarheid en Diversiteit:

  • Chevrolet was een van de pioniers in het concept van modulaire auto-productie, wat leidde tot een breed scala aan modellen voor verschillende doelgroepen. Hierdoor werd het merk bekend om zijn betaalbare en toegankelijke voertuigen.

Innovaties en Iconische Modellen:

  • Chevrolet heeft door de jaren heen verschillende innovatieve auto’s en technologieën geïntroduceerd. Enkele van de meest iconische modellen zijn onder andere de Chevrolet Corvette (een Amerikaanse sportwagenlegende), de Chevrolet Impala (een populaire full-size sedan) en de Chevrolet Camaro (een legendarische muscle car).

Vooruitgang in de Auto-Industrie:

  • Chevrolet heeft bijgedragen aan belangrijke ontwikkelingen in de auto-industrie, waaronder de introductie van V8-motoren, baanbrekende veiligheidsfuncties en brandstofefficiënte technologieën.

Wereldwijde Impact:

  • Hoewel Chevrolet een Amerikaans merk is, heeft het wereldwijd aanzienlijke invloed gehad. Het merk heeft auto’s verkocht in verschillende landen en heeft een sterke aanwezigheid in markten over de hele wereld.

Diversificatie van het Aanbod:

  • Naast auto’s heeft Chevrolet ook SUV’s, trucks en elektrische voertuigen geproduceerd, waaronder de Chevrolet Volt en de Chevrolet Bolt EV.

Chevrolet blijft een belangrijke speler in de auto-industrie, met een breed scala aan modellen die tegemoetkomen aan diverse behoeften en smaken van consumenten. Het merk is synoniem geworden met Amerikaanse auto’s en heeft een aanzienlijke invloed gehad op de autogeschiedenis.

Het logo van Chevrolet is herkenbaar en heeft door de jaren heen een blijvende associatie opgebouwd met het merk. Het is ontworpen om zowel de kwaliteit van de voertuigen als de klantgerichte benadering van het merk te communiceren.

Onze Shop

Verrijk jouw bijzondere collectie met de modellen van RB Modelauto’s. Veel kijk en shop plezier. 

Accessoires

Naast modelauto’s verkopen wij ook accessoires zoals diverse vitrines, diorama’s en andere toebehoren. 

Velgen

Velgen hebben een behoorlijke impact op het uiterlijk van een auto. Deze galerij is voor de velgenliefhebbers.

Onderdeel van RB Ekstra

E-mail adres

info@rbmodelautos.nl

 

KvK

73754234

 

BTW-id

NL001888211B89

© 2023 – RB Ekstra

Alle rechten voorbehouden

 

Adres

RB Modelauto’s is gevestigd in Wapenveld (Gelderland) maar heeft geen fysieke winkel.

Stuur Een Bericht