Dodge modelauto’s

Not Only For The Happy Few

Jouw startpunt naar een wauw gevoel.

Onder onze modellen vind je wat informatie over het merk Dodge.

Opgericht: 1900
Oprichter: John Francis Dodge, Horace Elgin Dodge
Hoofdkantoor: Auburn Hills, Michigan, U.S.
Website: dodge.com

Dodge is een Amerikaans automerk dat bekend staat om zijn iconische muscle cars, krachtige pick-uptrucks en SUV’s. Het merk heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20ste eeuw en heeft een blijvende invloed gehad op de autowereld.

Dodge werd in 1900 opgericht door de gebroeders John en Horace Dodge als een fabrikant van onderdelen voor auto’s. Al snel begonnen ze complete voertuigen te produceren. Tijdens de jaren 60 en 70 bracht Dodge enkele legendarische auto’s op de markt, zoals de Dodge Charger en Challenger, die iconen werden in de wereld van muscle cars vanwege hun krachtige motoren en opvallende ontwerpen.

Het merk heeft in de loop der jaren verschillende transformaties doorgemaakt, waarbij het zich richtte op verschillende segmenten van de markt. Naast muscle cars heeft Dodge ook succes gehad met de productie van robuuste pick-uptrucks, zoals de Dodge Ram-serie, die bekend staat om zijn krachtige motoren en indrukwekkende trekcapaciteit.

Dodge-auto’s staan vaak bekend om hun opvallende ontwerpen, krachtige prestaties en een focus op het leveren van voertuigen met een robuuste uitstraling. Ze hebben ook enkele innovatieve technologieën geïntroduceerd in hun modellen, zoals geavanceerde infotainmentsystemen en veiligheidsvoorzieningen.

Dodge heeft een sterke aanhang van autoliefhebbers die houden van krachtige voertuigen met een stoere uitstraling en sterke prestaties. Het merk blijft een prominente speler in de Amerikaanse autowereld en blijft zijn assortiment vernieuwen met auto’s die zowel in kracht als stijl opvallen.

Onze Shop

Verrijk jouw bijzondere collectie met de modellen van RB Modelauto’s. Veel kijk en shop plezier. 

Accessoires

Naast modelauto’s verkopen wij ook accessoires zoals diverse vitrines, diorama’s en andere toebehoren. 

Velgen

Velgen hebben een behoorlijke impact op het uiterlijk van een auto. Deze galerij is voor de velgenliefhebbers.

Onderdeel van RB Ekstra

E-mail adres

info@rbmodelautos.nl

 

KvK

73754234

 

BTW-id

NL001888211B89

© 2023 – RB Ekstra

Alle rechten voorbehouden

 

Adres

RB Modelauto’s is gevestigd in Wapenveld (Gelderland) maar heeft geen fysieke winkel.

Stuur Een Bericht