Ford modelauto’s

Not Only For The Happy Few

Jouw startpunt naar een wauw gevoel.

Onder onze modellen vind je wat informatie over het merk Ford.

nog aanpassen

Opgericht: 1903
Oprichter: Henry Ford
Hoofdkantoor: Dearborn in the vicinity of Detroit, Michigan (USA)
Website: ford.com

Ford is een van de meest iconische Amerikaanse autofabrikanten met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. Hier zijn enkele kernpunten over het merk Ford:

Geschiedenis:

  • Henry Ford richtte Ford Motor Company op in 1903 en introduceerde productiemethoden die de auto-industrie veranderden, zoals de geautomatiseerde productielijn, waardoor de productie van auto’s efficiënter en betaalbaarder werd.
  • Een van de meest iconische auto’s van Ford is de Model T, die in 1908 werd geïntroduceerd. Het was de eerste auto die massaal werd geproduceerd en betaalbaar was voor de gewone Amerikaanse consument.

Belangrijke modellen:

  • Naast de Model T heeft Ford verschillende legendarische modellen geproduceerd, zoals de Ford Mustang, die een icoon werd van de muscle car cultuur, en de Ford F-reeks pick-uptrucks, die al decennialang een van de best verkochte voertuigen in de Verenigde Staten zijn.
  • Het merk heeft ook bekende modellen in andere segmenten, zoals de Ford Focus, Fiesta en Explorer, die populariteit hebben verworven in verschillende delen van de wereld.

Innovaties en technologieën:

  • Ford heeft voortdurend innovaties geïntroduceerd in de auto-industrie, waaronder technologische vooruitgang op het gebied van veiligheid, connectiviteit en brandstofefficiëntie.
  • Het merk is ook actief bezig met de ontwikkeling van elektrische en hybride voertuigen, zoals de Ford Mustang Mach-E, als onderdeel van de evolutie naar meer duurzame mobiliteit.

Wereldwijde impact:

  • Ford heeft een enorme invloed gehad op de auto-industrie en heeft een wereldwijd bereik met productie- en verkoopfaciliteiten in verschillende landen over de hele wereld.
  • Het merk staat bekend om zijn bijdrage aan de industrialisatie van auto’s, waarbij de assemblagelijn en massaproductie werden geïntroduceerd als efficiënte productiemethoden die andere autofabrikanten volgden.

Al met al staat Ford bekend om zijn erfgoed, bijdrage aan de auto-industrie, iconische modellen en voortdurende streven naar innovatie, waardoor het een van de meest prominente en invloedrijke autofabrikanten ter wereld is.

Onze Shop

Verrijk jouw bijzondere collectie met de modellen van RB Modelauto’s. Veel kijk en shop plezier. 

Accessoires

Naast modelauto’s verkopen wij ook accessoires zoals diverse vitrines, diorama’s en andere toebehoren. 

Velgen

Velgen hebben een behoorlijke impact op het uiterlijk van een auto. Deze galerij is voor de velgenliefhebbers.

Onderdeel van RB Ekstra

E-mail adres

info@rbmodelautos.nl

 

KvK

73754234

 

BTW-id

NL001888211B89

© 2023 – RB Ekstra

Alle rechten voorbehouden

 

Adres

RB Modelauto’s is gevestigd in Wapenveld (Gelderland) maar heeft geen fysieke winkel.

Stuur Een Bericht