Harley-Davidson Schaalmodellen

Not Only For The Happy Few

Jouw startpunt naar een wauw gevoel.

Onder onze modellen vind je wat informatie over het merk Harley-Davidson.

Opgericht: 1903
Oprichter: William S. Harley, Arthur Davidson, Walter Davidson en William A. Davidson
Hoofdkantoor: Milwaukee, Wisconsin, Verenigde Staten
Website: harley-davidson.com

Harley-Davidson Motorcycles is een iconisch Amerikaans motorfietsenmerk dat bekend staat om zijn krachtige machines en sterke culturele invloed. Hier zijn wat belangrijke punten over het merk:

  1. Oprichting: Harley-Davidson werd opgericht door William S. Harley, Arthur Davidson, Walter Davidson en William A. Davidson. De oprichting vond plaats in Milwaukee, Wisconsin, Verenigde Staten. Het allereerste prototype van een Harley-Davidson motorfiets werd gebouwd in 1903.

  2. Betekenis van de naam: De naam “Harley-Davidson” combineert de achternaam van de mede-oprichters William S. Harley en de broers Arthur, William A. en Walter Davidson. Het bedrijf is vernoemd naar de mensen die het hebben opgericht.

  3. Geschiedenis: In de loop der jaren heeft Harley-Davidson een rijke geschiedenis opgebouwd, met hoogtepunten zoals het leveren van motorfietsen aan het Amerikaanse leger tijdens de Eerste Wereldoorlog en het produceren van de legendarische “Knucklehead” en “Panhead” motoren in de jaren ’30 en ’40.

  4. Cultstatus: Harley-Davidson heeft een cultstatus bereikt, met een toegewijde fanbase over de hele wereld. Het merk wordt vaak geassocieerd met vrijheid, rebellie en de open weg, waardoor het een iconische plaats inneemt in de popcultuur.

  5. Customization: Een interessant aspect van Harley-Davidson is de cultuur van aanpassing en personalisatie. Eigenaars passen vaak hun Harley’s aan om hun eigen unieke stijl en smaak te weerspiegelen, wat heeft geleid tot een bloeiende aftermarket-industrie.

  6. Harley Owners Group (HOG): De Harley Owners Group is een internationale organisatie van Harley-Davidson-rijders die gemeenschap, avontuur en broederschap bevordert onder degenen die de passie voor Harley-Davidson-motorfietsen delen.

Al met al heeft Harley-Davidson een diepgaande invloed gehad op zowel de motorfietsindustrie als de bredere popcultuur, en het blijft een van de meest herkenbare en geliefde merken ter wereld voor motorfietsliefhebbers.

Onze Shop

Verrijk jouw bijzondere collectie met de modellen van RB Modelauto’s. Veel kijk en shop plezier. 

Accessoires

Naast modelauto’s verkopen wij ook accessoires zoals diverse vitrines, diorama’s en andere toebehoren. 

Velgen

Velgen hebben een behoorlijke impact op het uiterlijk van een auto. Deze galerij is voor de velgenliefhebbers.

Onderdeel van RB Ekstra

E-mail adres

info@rbmodelautos.nl

 

KvK

73754234

 

BTW-id

NL001888211B89

© 2023 – RB Ekstra

Alle rechten voorbehouden

 

Adres

RB Modelauto’s is gevestigd in Wapenveld (Gelderland) maar heeft geen fysieke winkel.

Stuur Een Bericht