Jaguar modelauto’s

Not Only For The Happy Few

Jouw startpunt naar een wauw gevoel.

Onder onze modellen vind je wat informatie over het merk Jaguar.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Opgericht: september 1935
Oprichter: Sir William Lyons en William Walmsley
Hoofdkantoor: Verenigd Koninkrijk
Website: jaguar.com

Het silhouet van een springend roofdier op het Jaguar-logo vertegenwoordigt extreme snelheid omdat dit het belangrijkste kenmerk is van de auto’s die onder dit merk worden geproduceerd. En het dier symboliseert snelheid, kracht, uithoudingsvermogen en superioriteit. Het laat zien dat Jaguar-auto’s niet bang zijn voor concurrentie en de wegen domineren.

Jaguar is een Brits automerk dat bekend staat om zijn luxe en sportieve auto’s. Het merk heeft een rijke geschiedenis en heeft zich ontwikkeld tot een van de meest iconische en prestigieuze namen in de auto-industrie.

Geschiedenis: Jaguar is een handelsmerk van Jaguar Land Rover Ltd, dat eigendom is van de Indiase holding Tata Motors Limited. De wortels gaan terug tot 1922 toen twee vrienden (Sir William Lyons en William Walmsley) de Swallow Sidecar (SS) oprichtten om zijspannen voor motorfietsen te produceren. Een paar jaar later werd dit bedrijf opgeheven en kwam er een nieuw project voor in de plaats – SS Cars Ltd. De eerste auto onder het merk SS Jaguar werd geproduceerd in 1935.

Na de Tweede Wereldoorlog, in 1945, werd de naam opnieuw gewijzigd en werd het bedrijf officieel Jaguar Cars Limited. Jaguar begon snel naam te maken met zijn sportieve en luxueuze auto’s en verwierf wereldwijde bekendheid.

Modellen en kenmerken: Jaguar staat bekend om zijn elegante en stijlvolle ontwerpen, gecombineerd met krachtige prestaties en geavanceerde technologie. Enkele van de meest bekende modellen van Jaguar zijn de Jaguar E-Type, geïntroduceerd in de jaren 60 en vaak beschouwd als een van de mooiste auto’s ooit gemaakt, en de Jaguar XJ, een luxe sedan die al vele decennia populair is.

Naast sportieve coupés en luxe sedans, heeft Jaguar ook succesvolle SUV’s geïntroduceerd, zoals de Jaguar F-PACE en E-PACE, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar dit type voertuig.

Overname: In 1990 werd Jaguar overgenomen door Ford Motor Company en werd het onderdeel van de Premier Automotive Group van Ford, naast merken als Aston Martin, Land Rover en Volvo. In 2008 werd Jaguar samen met Land Rover verkocht aan Tata Motors, een Indiase autobouwer, en vormde het de Jaguar Land Rover-groep, waarvan beide merken nu deel uitmaken.

Toewijding aan prestaties: Jaguar heeft een lange geschiedenis in de autosport en heeft deelgenomen aan verschillende race-evenementen. Het merk heeft ook sportieve varianten van zijn auto’s, aangeduid met de letter “R” of “SVR”, die krachtige motoren en geavanceerde rijdynamiek bieden voor enthousiaste chauffeurs.

Jaguar blijft zich ontwikkelen als een premium automerk met een focus op innovatie, design en prestaties, en het blijft een gewaardeerde keuze voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar een mix van luxe en sportiviteit.

Onze Shop

Verrijk jouw bijzondere collectie met de modellen van RB Modelauto’s. Veel kijk en shop plezier. 

Accessoires

Naast modelauto’s verkopen wij ook accessoires zoals diverse vitrines, diorama’s en andere toebehoren. 

Velgen

Velgen hebben een behoorlijke impact op het uiterlijk van een auto. Deze galerij is voor de velgenliefhebbers.

Onderdeel van RB Ekstra

E-mail adres

info@rbmodelautos.nl

 

KvK

73754234

 

BTW-id

NL001888211B89

© 2023 – RB Ekstra

Alle rechten voorbehouden

 

Adres

RB Modelauto’s is gevestigd in Wapenveld (Gelderland) maar heeft geen fysieke winkel.

Stuur Een Bericht