Lexus modelauto’s

Not Only For The Happy Few

Jouw startpunt naar een wauw gevoel.

Onder onze modellen vind je wat informatie over het merk Lexus.

Toont alle 2 resultaten

Opgericht: 1989
Oprichter: Eiji Toyoda
Hoofdkantoor: Nagoya (stad), Japan
Website: discoverlexus.com

Lexus is een luxe automerk dat eigendom is van het Japanse autoconcern Toyota Motor Corporation. Het merk werd in 1989 gelanceerd als reactie op de toenemende vraag naar luxe auto’s in de Verenigde Staten en andere markten. Lexus staat bekend om zijn focus op kwaliteit, comfort, innovatie en uitmuntende klantenservice.

Ontstaan van Lexus:

De ontwikkeling van het Lexus-merk begon in de jaren ’80, toen Toyota besloot een premium automerk te creëren dat zich zou richten op de luxemarkt en zou concurreren met gevestigde Europese en Amerikaanse merken. Het project kreeg de codenaam “F1” (Flagship 1) en werd geleid door een team van ontwerpers en ingenieurs. Het doel was om een auto te creëren die premium kwaliteit, comfort en prestaties zou bieden, terwijl het ook zou voldoen aan de betrouwbare reputatie van Toyota.

In 1989 werd het eerste model van Lexus geïntroduceerd, de Lexus LS 400. Deze luxe sedan verraste de auto-industrie met zijn uitstekende afwerking, stille interieur, comfortabele rijervaring en geavanceerde technologieën. Het was een doorslaand succes en vestigde Lexus als een serieuze speler in de luxe automarkt.

Kenmerken van Lexus:

  • Kwaliteit en Betrouwbaarheid: Lexus heeft een reputatie opgebouwd voor ongeëvenaarde kwaliteit en betrouwbaarheid. De auto’s worden geprezen om hun nauwgezette afwerking, aandacht voor detail en duurzaamheid.

  • Comfort en Luxe: Het merk streeft naar hoogwaardige interieurs met comfortabele zitplaatsen, hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën. Stilte en raffinement zijn belangrijke kenmerken van het interieurontwerp.

  • Hybride Technologie: Lexus is een pionier geweest op het gebied van hybride technologie. Het heeft een breed scala aan hybride modellen, bekend als Lexus Hybrid Drive, die prestaties en brandstofefficiëntie combineren.

  • Innovatie: Lexus heeft geavanceerde technologieën geïntroduceerd, zoals actieve veiligheidssystemen, infotainment met hoge resolutie en geavanceerde rijhulpsystemen.

  • Opvallend Design: Het merk heeft een kenmerkende ontwerptaal ontwikkeld, met een opvallend en soms controversieel exterieurontwerp.

Lexus is uitgegroeid tot een wereldwijd erkend luxe automerk met een breed scala aan modellen, waaronder sedans, SUV’s, coupés en hybride voertuigen. Het blijft trouw aan zijn streven naar uitmuntendheid en heeft zijn positie als een toonaangevende speler in de luxe automarkt gevestigd.

Onze Shop

Verrijk jouw bijzondere collectie met de modellen van RB Modelauto’s. Veel kijk en shop plezier. 

Accessoires

Naast modelauto’s verkopen wij ook accessoires zoals diverse vitrines, diorama’s en andere toebehoren. 

Velgen

Velgen hebben een behoorlijke impact op het uiterlijk van een auto. Deze galerij is voor de velgenliefhebbers.

Onderdeel van RB Ekstra

E-mail adres

info@rbmodelautos.nl

 

KvK

73754234

 

BTW-id

NL001888211B89

© 2023 – RB Ekstra

Alle rechten voorbehouden

 

Adres

RB Modelauto’s is gevestigd in Wapenveld (Gelderland) maar heeft geen fysieke winkel.

Stuur Een Bericht