mercedes modelauto’s

Not Only For The Happy Few

Jouw startpunt naar een wauw gevoel.

Onder onze modellen vind je wat informatie over het merk Maserati.

Opgericht: 28 juni 1926
Oprichter: Mercedes-Benz AG, Daimler Vrachtwagen
Hoofdkantoor: Stuttgart, Duitsland
Website: mercedes-benz.com

Mercedes Benz is een wereldberoemd merk en fabrikant van premium personenauto’s en bussen, vrachtwagens en andere voertuigen. Het bedrijf is gevestigd in de stad Stuttgart (Duitsland) en verscheen in 1926. Het werd opgericht door Karl Benz, Gottlieb Daimler en Wilhelm Maybach. Het merk maakt deel uit van het concern Daimler AG. Mercedes-Benz is ook eigenaar van onder meer Maybach en Smart.

Carl Benz was de eerste autoproducent ter wereld en bouwde zijn eerste voertuig al in 1885. 

Het Mercedes Benz-logo weerspiegelt de geschiedenis van het creëren van een automerk dat begon in Duitsland. De naam en het embleem zijn een eerbetoon aan het technische autogenie van Karl Benz en de herinnering aan het Daimler-concern, dat onderdeel werd van het bedrijf.

Een zilveren driepuntige ster, omringd door een ring van dezelfde kleur, vertegenwoordigt de ongelooflijke kracht en betrouwbaarheid van Daimler-motoren. Het vertegenwoordigt de dominantie van dit bedrijf over de hele wereld. In het bijzonder belichaamt het de toewijding van de autofabrikant om zijn motoren te laten domineren op het land, in de lucht en op het water.

Betekenis en geschiedenis

Mercedes Benz Logo Geschiedenis

 

De driepuntige ster, het huidige logo van het merk, is al meer dan een eeuw bekend. Het werd voor het eerst gebruikt door Gottlieb Daimler en gepatenteerd in 1901. Feit is dat de toekomstige autogigant ontstond dankzij de fusie van twee grote concurrerende bedrijven – Benz &Cie (geleid door Karl Benz) en Daimler-Motoren-Gesellschaft (geleid door Gottlieb Daimler). En de merknaam is gevormd uit de toonaangevende auto’s van deze bedrijven – Benz Patent-Motorwagen (1886 van het bouwjaar) en Mercedes (1900 van het productiejaar).

Aanvankelijk werd de merknaam door Daimler gebruikt als een persoonlijk label: het gaf de locatie van zijn huis aan. Het was een markeringssymbool, niet geassocieerd met een bepaald voertuig of zelfs met een automerk.

Voordat de twee bedrijven samensmolten tot één concern, had de Daimler-Motoren-Gesellschaft het woord “Mercedes” in de horizontaal langwerpige ovaal op het embleem. En in 1909 hadden concurrenten een ster als centraal element. In 1916 werd ze in een dubbele cirkel geplaatst – rood van binnen en donkergrijs buiten. De taak van de achtergronden was om het logo te koppelen aan het werkterrein van de transportfabrikant. Na verloop van tijd verdwenen ze echter, omdat het werkgebied van het bedrijf al bij iedereen bekend is.

 

Geleidelijk evolueerde het logo van een complexe vorm naar een eenvoudige vorm, totdat het volledig werd geminimaliseerd en veranderde in een driepuntige zilveren ster in een cirkel. Tegen de periode van de eenwording van autobedrijven had het al een echt uiterlijk; daarom is het een onderscheidend symbool van de nieuwe structuur geworden.

Wat is Mercedes Benz?

Mercedes-Benz AG is een autobedrijf uit de Duitse stad Stuttgart. Het had verschillende voorgangers, die in 1926 begonnen, verenigd onder een gemeenschappelijke naam. Het woord “Benz” is een eerbetoon aan de uitvinder van de eerste verbrandingsmotor, Carl Friedrich Benz. Mercedessen worden geproduceerd in Duitsland en andere landen op vijf continenten.

 

1902 – 1909

Mercedes Logo 1902-1909

Aanvankelijk was het logo van de autogigant uiterst eenvoudig. Het werd alleen bijgewoond door het woord “Mercedes”, geplaatst in een horizontale ovaal met een dubbele rand. De letters waren ongelijk in hoogte: aan de randen waren ze klein, en in het midden – groot. De achtergrond was zwart, het lettertype grijs.

1909 – 1916

Benz Logo 1909-1916

 

Aan het begin van de oprichting koos het toekomstige concern een rond embleem, in het midden waarvan op het witte substraat een langwerpige inscriptie “Benz” was. Een lichte lauwerkrans omringde haar op een donkere achtergrond.

1916 – 1926

Mercedes Logo 1916-1926

Na de fusie van de twee oprichtende bedrijven combineerde het management de logo’s. Op de bijgewerkte versie is er een klassieke rondelle en het woord ‘Mercedes’. De naam staat onderaan de dubbele cirkel. Het midden is een driepuntige ster, gescheiden door lange dunne lijnen van dezelfde kleur als de inscriptie hieronder. De kleinere exemplaren worden rechts en links van de centrale balk gespiegeld.

1926 – 1933

Mercedes Benz Logo 1926-1933

In deze versie besloot het management van het bedrijf om het gezamenlijke verleden van een bekende autofabrikant te presenteren. Daarom bevat het embleem de namen van beide bedrijven – “Mercedes” (boven) en “Benz” (onder). De rest van de ruimte op een brede randstrook wordt ingenomen door een krans van lauriertakken – een teken van leiderschap en grote eer. Een centrale plaats wordt gegeven aan een cirkel met een kleinere diameter met een driepuntige ster, waarvan elke straal aan de ene kant wit is en grijs aan de andere kant, wat een driedimensionaal effect vormt.

1933 – 1989

Mercedes Benz Logo 1933-1989

De volgende periode werd erkend als de meest minimale in de geschiedenis van het logo van het Duitse concern. Het bestaat alleen uit een witte cirkel en een zwarte ster.

1989 – 2009

Mercedes Benz Logo 1989-2009

In 1989 verscheen een embleem met het bekende ontwerp dat momenteel in gebruik is. Dit is een gemetalliseerde ster met drie stralen, genomen in een cirkel. Daaronder staat een gecombineerde inscriptie van de oprichtende bedrijven: “Mercedes-Benz.”

2009 – today

Mercedes Benz Logo 2009-heden

In deze optie hebben ontwerpers de schaalverhouding van de hoofdelementen gewijzigd. Ze verhoogden de verhoudingen van de naam van het concern en verminderden het grafische pictogram, waardoor het effect van staalglans werd versterkt.

Bron. 

Onze Shop

Verrijk jouw bijzondere collectie met de modellen van RB Modelauto’s. Veel kijk en shop plezier. 

Mooie 'kontjes'

Een galerij met auto ‘konten’. Vaak ligt de focus op de voorkant, de ‘neus’; in deze galerij op de achterkant, de ‘kont’.

Velgen

Velgen hebben een behoorlijke impact op het uiterlijk van een auto. Deze galerij is voor de velgenliefhebbers.

Onderdeel van RB Ekstra

E-mail adres

info@rbmodelautos.nl

 

KvK

73754234

 

BTW-id

NL001888211B89

© 2023 – RB Ekstra

Alle rechten voorbehouden

 

Adres

RB Modelauto’s is gevestigd in Wapenveld (Gelderland) maar heeft geen fysieke winkel.

Stuur Een Bericht