Mercedes Vrachtwagen Modellen

Not Only For The Happy Few

Jouw startpunt naar een wauw gevoel.

Onder onze modellen vind je wat informatie over het merk Mercedes Vrachtwagens.

Toont alle 3 resultaten

Opgericht: 1895
Oprichter: Karl Benz
Hoofdkantoor: Stuttgart, Duitsland
Website: mercedes-benz-trucks.nl

Mercedes-Benz is een gerenommeerd merk dat niet alleen bekend is om zijn personenauto’s, maar ook om zijn vrachtwagens. Hier is een overzicht van de geschiedenis, oprichting, en enkele interessante feiten over de vrachtwagenafdeling van Mercedes-Benz:

Oprichting en Geschiedenis

 • Oprichting: Mercedes-Benz zelf ontstond in 1926 door de fusie van Benz & Cie. en Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG). De vrachtwagenproductie heeft echter wortels die teruggaan tot het einde van de 19e eeuw.

  • Karl Benz: Karl Benz produceerde in 1895 een van de eerste vrachtwagens ter wereld.
  • Gottlieb Daimler: Daimler ontwikkelde rond dezelfde tijd ook vroege commerciële voertuigen.
 • Ontwikkeling van de Vrachtwagendivisie: Na de fusie in 1926 werd de vrachtwagendivisie van Mercedes-Benz een belangrijke tak van het bedrijf. Mercedes-Benz begon al snel met de productie van diverse vrachtwagenmodellen, die zowel in Duitsland als internationaal zeer populair werden.

Verschil met de Personenauto-afdeling

 • Focus: De vrachtwagendivisie van Mercedes-Benz richt zich specifiek op de productie van middelzware en zware bedrijfsvoertuigen, ontworpen voor commercieel gebruik zoals transport, logistiek en speciale toepassingen.
 • Technologie: Hoewel er veel technologische overlap is, richt de vrachtwagendivisie zich meer op duurzaamheid, kracht, laadcapaciteit en efficiëntie. Innovaties zoals zware dieselmotoren, aerodynamica voor vrachtwagens en geavanceerde veiligheidssystemen zijn hier van cruciaal belang.
 • Merkenstructuur: Mercedes-Benz Trucks valt onder Daimler Truck AG, een aparte entiteit van Daimler AG, die zich richt op personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen.

Interessante Weetjes en Cijfers

 • Innovatiepionier: Mercedes-Benz Trucks staat bekend om zijn innovatieve technologieën. Het was een van de eerste merken die veiligheidssystemen zoals ABS (antiblokkeersysteem) en ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma) introduceerde in vrachtwagens.
 • Actros: De Mercedes-Benz Actros, gelanceerd in 1996, is een van de meest populaire en bekroonde vrachtwagens in de industrie. Het model wordt vooral gewaardeerd om zijn betrouwbaarheid, comfort en brandstofefficiëntie.
 • Elektrische Vrachtwagens: Mercedes-Benz Trucks heeft ook vooruitgang geboekt in de elektrificatie van vrachtwagens met modellen zoals de eActros, een volledig elektrische vrachtwagen ontworpen voor stedelijke distributie.
 • Productie en Verkoop: Mercedes-Benz Trucks heeft wereldwijd verschillende productiefaciliteiten en verkoopt jaarlijks duizenden vrachtwagens. Het merk is een van de grootste vrachtwagenfabrikanten ter wereld.
 • Dakar Rally: Mercedes-Benz vrachtwagens hebben deelgenomen aan de Dakar Rally, een van de zwaarste off-road races ter wereld, en hebben meerdere keren gewonnen in de vrachtwagenklasse.
 • Innovaties: De vrachtwagendivisie heeft baanbrekende innovaties zoals de introductie van autonome rijtechnologieën in hun Future Truck 2025 concept, wat een glimp geeft van de toekomst van transport.

Conclusie

Mercedes-Benz Trucks heeft een rijke geschiedenis en een sterke reputatie in de vrachtwagenindustrie. Met voortdurende innovaties en een toewijding aan kwaliteit en betrouwbaarheid blijft het merk een belangrijke speler in de wereld van commerciële voertuigen. De vrachtwagendivisie onderscheidt zich duidelijk van de personenauto-afdeling door zijn specifieke focus op de behoeften van de transport- en logistieke sector.

De naam “Mercedes” heeft een interessante oorsprong die teruggaat naar de vroege dagen van de auto-industrie:

Oorsprong van de Naam

 • Emil Jellinek: Emil Jellinek was een succesvolle zakenman en een pionier in de auto-industrie aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Hij was een fervent aanhanger en verkoper van auto’s geproduceerd door Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG), een van de voorgangers van Mercedes-Benz.

 • Mercedes Jellinek: De naam “Mercedes” komt van de dochter van Emil Jellinek, Mercedes Jellinek. In de jaren 1890 begon Emil Jellinek deel te nemen aan autoraces met auto’s van DMG, en hij gebruikte de naam “Mercedes” als pseudoniem voor zijn deelnames.

 • Eerste Mercedes Auto’s: Door zijn succes en invloed bij DMG, overtuigde Jellinek het bedrijf om een nieuwe lijn auto’s te ontwikkelen onder de naam “Mercedes”. In 1900 werd de eerste auto die specifiek onder de naam “Mercedes” werd verkocht, geproduceerd. Deze auto’s waren veel geavanceerder dan de vorige modellen en vestigden meteen een reputatie voor kwaliteit en innovatie.

 • Officiële Invoering: De naam “Mercedes” werd officieel geregistreerd door DMG in 1902. Vanaf dat moment werd “Mercedes” de merknaam voor alle auto’s die door DMG werden geproduceerd.

Fusie tot Mercedes-Benz

 • Mercedes-Benz: In 1926 fuseerden Benz & Cie. en Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) tot een nieuw bedrijf genaamd Daimler-Benz AG. Het nieuwe bedrijf combineerde de technische kennis en de sterke merken van beide voorgangers. De auto’s werden verkocht onder de merknaam “Mercedes-Benz”, waarbij “Mercedes” de naam van de lijn bleef en “Benz” werd toegevoegd ter ere van Karl Benz, een andere pionier in de automobielindustrie.

Conclusie

De naam “Mercedes” is dus afkomstig van Mercedes Jellinek, de dochter van een belangrijke zakenman en autosportliefhebber, Emil Jellinek. Zijn invloed en betrokkenheid bij DMG leidden tot de adoptie van de naam, die sindsdien synoniem is geworden met luxe, innovatie en betrouwbaarheid in de auto-industrie.

Onze Shop

Verrijk jouw bijzondere collectie met de modellen van RB Modelauto’s. Veel kijk en shop plezier. 

Accessoires

Naast modelauto’s verkopen wij ook accessoires zoals diverse vitrines, diorama’s en andere toebehoren. 

Velgen

Velgen hebben een behoorlijke impact op het uiterlijk van een auto. Deze galerij is voor de velgenliefhebbers.

Onderdeel van RB Ekstra

E-mail adres

info@rbmodelautos.nl

 

KvK

73754234

 

BTW-id

NL001888211B89

© 2023 – RB Ekstra

Alle rechten voorbehouden

 

Adres

RB Modelauto’s is gevestigd in Wapenveld (Gelderland) maar heeft geen fysieke winkel.

Stuur Een Bericht