Nissan modelauto’s

Not Only For The Happy Few

Jouw startpunt naar een wauw gevoel.

Onder onze modellen vind je wat informatie over het merk Nissan.

Enig resultaat

Opgericht: 1911-1933
Oprichter: Masujiro Hashimoto
Hoofdkantoor: Yokohama, Japan
Website: nissan.nl

Nissan is een Japans automerk dat wereldwijd bekend staat om zijn brede assortiment van auto’s, variërend van compacte hatchbacks tot krachtige SUV’s en elektrische voertuigen. Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis en heeft een aanzienlijke invloed gehad op de autowereld.

Nissan werd oorspronkelijk opgericht als de Kwaishinsha Motor Car Works in 1911 door Masujiro Hashimoto. Deze fabrikant produceerde het eerste voertuig van Japan, de DAT, vernoemd naar de initialen van de drie investeerders: Kenjiro Den, Rokuro Aoyama en Meitaro Takeuchi. In 1933 fuseerde deze autobouwer met Jitsuyo Jidosha Co., Ltd., en werd het bedrijf Nissan Motor Co., Ltd., zoals we het tegenwoordig kennen. Uit deze fusie ontstond het Nissan-merk, een van de grote namen in de auto-industrie wereldwijd.

Nissan is een verkorting van Nippon Sangyo, hetgeen “Japanse industrie” of “Japanse bedrijven” betekent. Het merk heeft een sterke reputatie opgebouwd door de jaren heen, vooral met zijn betrouwbare, efficiënte en innovatieve voertuigen.

Nissan staat bekend om enkele iconische modellen die wereldwijd populair zijn geworden. Een van de bekendste is de Nissan GT-R, een high-performance sportwagen die geliefd is vanwege zijn indrukwekkende snelheid en uitzonderlijke prestaties. Daarnaast heeft Nissan ook de Nissan Z-serie geproduceerd, zoals de legendarische Nissan 240Z, die een belangrijke rol speelde in het sportwagensegment.

Het merk heeft zich ook gericht op elektrische voertuigen en staat bekend om de Nissan Leaf, een van ‘s werelds meest verkochte volledig elektrische auto’s. Nissan heeft geprobeerd voorop te lopen in de ontwikkeling van elektrische mobiliteit en heeft zich ingezet voor het verbeteren van de elektrische voertuigtechnologie.

Een andere belangrijke pijler van Nissan is zijn aanbod van SUV’s en crossovers, zoals de Nissan Rogue, Nissan Pathfinder en Nissan Murano, die populair zijn vanwege hun ruime interieurs, betrouwbaarheid en vaak geavanceerde technologische functies.

Naast zijn productie van personenauto’s en SUV’s, is Nissan ook actief in de productie van vrachtwagens, bedrijfsvoertuigen en motorsport, waardoor het een diversiteit aan voertuigen en technologieën omvat.

Over het algemeen staat Nissan bekend om zijn innovatie, betrouwbaarheid en diversiteit aan modellen, waardoor het een wereldwijd bekend en gerespecteerd automerk is.

Onze Shop

Verrijk jouw bijzondere collectie met de modellen van RB Modelauto’s. Veel kijk en shop plezier. 

Accessoires

Naast modelauto’s verkopen wij ook accessoires zoals diverse vitrines, diorama’s en andere toebehoren. 

Velgen

Velgen hebben een behoorlijke impact op het uiterlijk van een auto. Deze galerij is voor de velgenliefhebbers.

Onderdeel van RB Ekstra

E-mail adres

info@rbmodelautos.nl

 

KvK

73754234

 

BTW-id

NL001888211B89

© 2023 – RB Ekstra

Alle rechten voorbehouden

 

Adres

RB Modelauto’s is gevestigd in Wapenveld (Gelderland) maar heeft geen fysieke winkel.

Stuur Een Bericht