Saleen Modelauto’s

Not Only For The Happy Few

Jouw startpunt naar een wauw gevoel.

Onder onze modellen vind je wat informatie over het merk Saleen.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Opgericht: 1983
Oprichter: Steve Saleen
Hoofdkantoor: Corona, Californië, USA
Website: saleen.com

Saleen is een Amerikaanse autofabrikant, opgericht door Steve Saleen in 1983. Het hoofdkantoor van Saleen bevindt zich in Corona, Californië. Het merk staat vooral bekend om zijn hoge prestaties en aanpassingen aan bestaande voertuigen, evenals het produceren van zijn eigen sportwagens.

Geschiedenis

Steve Saleen, een voormalig autocoureur, richtte Saleen op met het doel om hoogwaardige, aanpasbare auto’s te produceren die prestaties op het circuit zouden verbeteren. Het bedrijf begon met het aanpassen van Ford Mustangs en ontwikkelde een reputatie voor het leveren van superieure kracht en handling.

1984: Het eerste product van Saleen was de Saleen Mustang, een aangepaste versie van de Ford Mustang met verbeterde ophanging, aerodynamische verbeteringen en andere prestatie-upgrades.

1990: Saleen introduceerde de SSC (Saleen Super Car), die de status van het merk als een prestatiegerichte fabrikant verder versterkte.

2000: Saleen lanceerde de Saleen S7, een volledig eigen supercar. De S7 was een van de eerste Amerikaanse supercars en bood indrukwekkende prestaties met een 7,0-liter V8-motor die meer dan 550 pk produceerde.

2007: Saleen begon samen te werken met verschillende autofabrikanten om speciale edities en prestatie-upgrades voor bestaande modellen te produceren.

2013: Steve Saleen keerde terug naar het bedrijf nadat hij het eerder had verlaten, en herstructureerde het merk onder de naam Saleen Automotive.

Toekomst

Saleen blijft zich richten op de productie van high-performance auto’s en aanpassingen. Het bedrijf is van plan om zijn lijn van voertuigen uit te breiden en nieuwe technologieën te integreren om aan de behoeften van moderne autoliefhebbers te voldoen.

Hoogtepunten van het merk

  1. Saleen S7: De eerste volledig eigen supercar van Saleen, die internationale erkenning kreeg voor zijn prestaties en ontwerp.
  2. Mustang-aanpassingen: Saleen’s aangepaste Mustangs zijn geliefd bij autoliefhebbers en hebben talloze prijzen gewonnen voor hun prestaties en stijl.
  3. Racemotorsport: Saleen heeft een aanzienlijke aanwezigheid in de autosport, met meerdere overwinningen en kampioenschappen in verschillende raceklassen.

Interessante weetjes

  • Hollywood connectie: De Saleen S7 heeft in verschillende Hollywood-films gefigureerd, waaronder “Bruce Almighty” en “Transformers.”
  • Unieke seriemodellen: Saleen produceert vaak gelimiteerde oplages van zijn voertuigen, waardoor ze zeer gewild zijn onder verzamelaars.
  • Racemotorsport: Saleen heeft zijn wortels in de autosport, wat duidelijk te zien is in de prestaties en het ontwerp van hun voertuigen.

Saleen blijft een iconisch merk binnen de wereld van high-performance auto’s, met een rijke geschiedenis en een toekomst vol innovaties en spannende voertuigen.

Onze Shop

Verrijk jouw bijzondere collectie met de modellen van RB Modelauto’s. Veel kijk en shop plezier. 

Accessoires

Naast modelauto’s verkopen wij ook accessoires zoals diverse vitrines, diorama’s en andere toebehoren. 

Velgen

Velgen hebben een behoorlijke impact op het uiterlijk van een auto. Deze galerij is voor de velgenliefhebbers.

Onderdeel van RB Ekstra

E-mail adres

info@rbmodelautos.nl

 

KvK

73754234

 

BTW-id

NL001888211B89

© 2023 – RB Ekstra

Alle rechten voorbehouden

 

Adres

RB Modelauto’s is gevestigd in Wapenveld (Gelderland) maar heeft geen fysieke winkel.

Stuur Een Bericht