Seat modelauto’s

Not Only For The Happy Few

Jouw startpunt naar een wauw gevoel.

Onder onze modellen vind je wat informatie over het merk Seat.

Enig resultaat

Opgericht: 9 mei 1950
Oprichter: Instituto Nacional de Industria (INI)
Hoofdkantoor: Martorell, Barcelona, Spanje
Website: seat.com

Seat is een Spaanse autofabrikant die op 9 mei 1950 werd opgericht in Barcelona, Spanje. Het bedrijf werd opgericht door de Instituto Nacional de Industria (INI), een Spaanse overheidsinstelling, met als doel het produceren van auto’s voor de Spaanse markt. De naam “Seat” staat voor Sociedad Española de Automóviles de Turismo, wat Spaanse Maatschappij voor Toerismeauto’s betekent.

De vroege jaren van Seat werden gekenmerkt door samenwerkingen met andere autofabrikanten, waaronder Fiat. Seat begon met het produceren van modellen gebaseerd op Fiat-auto’s, zoals de Seat 600, die een van de eerste populaire compacte auto’s in Spanje werd. Seat groeide snel en ontwikkelde zich tot een van de belangrijkste autofabrikanten in Spanje.

In de daaropvolgende decennia breidde Seat zijn assortiment uit en begon het met het ontwikkelen van eigen modellen. De Seat 124, geïntroduceerd in 1968, was een belangrijke mijlpaal voor het merk en werd een van de meest populaire auto’s in Spanje.

In 1986 werd Seat een dochteronderneming van Volkswagen Group, waardoor het merk toegang kreeg tot nieuwe technologieën, platforms en ontwerpmogelijkheden. Sindsdien heeft Seat een reeks moderne en aantrekkelijke modellen gelanceerd, waaronder de populaire Ibiza, Leon en Ateca.

Seat staat bekend om zijn focus op design, innovatie en sportieve rijervaring. Het merk heeft zich gepositioneerd als een van de toonaangevende automerken in Spanje en Europa, met een sterke nadruk op technologische vooruitgang, duurzaamheid en connectiviteit.

Als onderdeel van de Volkswagen Group heeft Seat ook geïnvesteerd in elektrificatie en autonome rijtechnologieën, waardoor het merk voorop blijft lopen in de evolutie van de auto-industrie. Seat blijft zich richten op het leveren van hoogwaardige en opwindende auto’s die aansluiten bij de behoeften van moderne automobilisten.

 

Cupra is een automerk dat is voortgekomen uit SEAT, dat zich richt op sportieve en high-performance modellen.

  1. Oorsprong binnen SEAT: Cupra begon als de performance-afdeling van SEAT, waarbij het de verantwoordelijkheid had voor het ontwikkelen van sportieve versies van bestaande SEAT-modellen. Deze sportieve modellen werden vaak gekenmerkt door krachtigere motoren, sportievere styling en verbeterde rijeigenschappen.
  2. Lancering als eigen merk: In 2018 besloot SEAT om Cupra te transformeren van een performance-afdeling tot een op zichzelf staand automerk dat zich richt op high-performance voertuigen. Cupra werd gelanceerd als een nieuw merk binnen de SEAT-groep, met als doel een eigen identiteit en positionering te creëren.
  3. Focus op sportiviteit en innovatie: Als zelfstandig merk heeft Cupra een sterke focus op sportiviteit, prestaties en technologische innovatie. Cupra-modellen worden gekenmerkt door geavanceerde technologieën, krachtige motoren en een hoogwaardige afwerking.
  4. Uitbreiding van het modellengamma: Cupra heeft sinds de lancering als zelfstandig merk zijn modellengamma uitgebreid met verschillende nieuwe modellen. Dit omvat sportieve varianten van bestaande SEAT-modellen, zoals de Cupra Leon en Cupra Formentor, evenals volledig nieuwe modellen zoals de Cupra Born, een volledig elektrische auto.
  5. Zelfstandige dealers en marketing: Als apart merk heeft Cupra ook zijn eigen netwerk van dealers en marketingstrategieën ontwikkeld. Cupra-dealerships bieden een specifieke merkervaring voor klanten die op zoek zijn naar sportieve en high-performance auto’s.
  6. Toekomstige plannen: Cupra blijft groeien en evolueren als een zelfstandig merk binnen de SEAT-groep. Het merk heeft plannen om zijn aanbod verder uit te breiden met nieuwe modellen en technologieën, waardoor het een belangrijke speler blijft in het premium segment van de auto-industrie.

Kortom, Cupra is ontstaan uit de performance-afdeling van SEAT en heeft zich ontwikkeld tot een zelfstandig merk met een sterke focus op sportiviteit, prestaties en innovatie. Met een groeiend modellengamma en een eigen identiteit blijft Cupra een opvallende speler in de wereld van high-performance auto’s.

Onze Shop

Verrijk jouw bijzondere collectie met de modellen van RB Modelauto’s. Veel kijk en shop plezier. 

Accessoires

Naast modelauto’s verkopen wij ook accessoires zoals diverse vitrines, diorama’s en andere toebehoren. 

Velgen

Velgen hebben een behoorlijke impact op het uiterlijk van een auto. Deze galerij is voor de velgenliefhebbers.

Onderdeel van RB Ekstra

E-mail adres

info@rbmodelautos.nl

 

KvK

73754234

 

BTW-id

NL001888211B89

© 2023 – RB Ekstra

Alle rechten voorbehouden

 

Adres

RB Modelauto’s is gevestigd in Wapenveld (Gelderland) maar heeft geen fysieke winkel.

Stuur Een Bericht