Tesla modelauto’s

Not Only For The Happy Few

Jouw startpunt naar een wauw gevoel.

Onder onze modellen vind je wat informatie over het merk Tesla.

Enig resultaat

Opgericht: 1 juli 2003
Oprichter: Martin Eberhard, Marc Tarpenning
Hoofdkantoor: Austin, Texas, Verenigde Staten
Website: tesla.com

Het Tesla-embleem vertegenwoordigt tegelijkertijd de eerste letter van de merknaam en de doorsnede van de Nikola Tesla-elektromotor. De twee horizontale bogen vertegenwoordigen de stator en de verticale lijn vertegenwoordigt de rotorwikkeling.

Het merk Tesla Motors werd opgericht in 2003 en vernoemd naar de beroemde natuurkundige en uitvinder Nikola Tesla. Een paar jaar later verwijderde Elon Musk het woord “Motoren” uit de naam, omdat het assortiment werd uitgebreid met zonnepanelen, fotovoltaïsche modules en batterijen. Nu is het een van de meest geavanceerde bedrijven die zich bezighouden met de productie van schone energie.

Tesla, Inc. is een Amerikaans bedrijf dat bekend staat om zijn elektrische voertuigen (EV’s), energieopslagsystemen en zonne-energieproducten. Het bedrijf is opgericht in 2003 door Martin Eberhard en Marc Tarpenning, maar het meest bekend en iconisch geworden dankzij de inbreng van Elon Musk, die bij het bedrijf kwam als investeerder en voorzitter van de raad van bestuur in 2004.

Enkele belangrijke punten over Tesla:

  1. Elektrische voertuigen: Tesla heeft een revolutie teweeggebracht in de auto-industrie door geavanceerde elektrische voertuigen te produceren die prestaties, bereik en technologie combineren. De eerste Tesla-auto was de Roadster, een sportwagen die in 2008 werd uitgebracht. Daarna heeft Tesla verschillende modellen gelanceerd, waaronder de Model S, Model 3, Model X en Model Y. Deze auto’s hebben indruk gemaakt met hun snelle acceleratie, lange rijbereik op één acculading en geavanceerde autonome rijmogelijkheden.

  2. Supercharger-netwerk: Tesla heeft een uitgebreid netwerk van Supercharger-laadstations opgezet, waarmee Tesla-rijders hun voertuigen snel kunnen opladen tijdens lange reizen. Dit heeft bijgedragen aan het bevorderen van het vertrouwen van mensen in het gebruik van elektrische auto’s voor lange afstanden.

  3. Autonome technologie: Tesla heeft ook baanbrekend werk verricht op het gebied van autonome rijtechnologie. Ze bieden een Autopilot-functie, die geavanceerde rijhulpsystemen biedt, zoals automatisch rijden op de snelweg, automatisch parkeren en zelfstandig van rijstrook veranderen. Het is belangrijk op te merken dat hoewel de functies geavanceerd zijn, ze nog steeds toezicht en aandacht van de bestuurder vereisen.

  4. Energieproducten: Tesla produceert niet alleen elektrische auto’s, maar is ook betrokken bij de ontwikkeling van energieopslagsystemen en zonne-energieproducten. Zo bieden ze Powerwall-batterijopslagsystemen voor thuisgebruik en grootschalige Powerpack- en Megapack-oplossingen voor energieopslag op bedrijfsniveau. Daarnaast bieden ze zonnepanelen en zonnedakpannen om huizen en bedrijven van stroom te voorzien met behulp van zonne-energie.

Tesla heeft een aanzienlijke invloed gehad op de auto-industrie en heeft andere fabrikanten aangemoedigd om zich meer op elektrische voertuigen te richten. Het bedrijf heeft een enorme schare toegewijde fans en wordt beschouwd als een pionier in de EV-revolutie. Echter, zoals bij elk bedrijf, zijn er ook kritieken en uitdagingen, met name op het gebied van productie en levering, en er zijn voortdurende discussies over de veiligheid en betrouwbaarheid van hun autonome technologie. Niettemin blijft Tesla een van de meest opvallende namen in de autowereld en blijft het streven naar innovatie op het gebied van elektrische mobiliteit en duurzame energie.

Onze Shop

Verrijk jouw bijzondere collectie met de modellen van RB Modelauto’s. Veel kijk en shop plezier. 

Accessoires

Naast modelauto’s verkopen wij ook accessoires zoals diverse vitrines, diorama’s en andere toebehoren. 

Velgen

Velgen hebben een behoorlijke impact op het uiterlijk van een auto. Deze galerij is voor de velgenliefhebbers.

Onderdeel van RB Ekstra

E-mail adres

info@rbmodelautos.nl

 

KvK

73754234

 

BTW-id

NL001888211B89

© 2023 – RB Ekstra

Alle rechten voorbehouden

 

Adres

RB Modelauto’s is gevestigd in Wapenveld (Gelderland) maar heeft geen fysieke winkel.

Stuur Een Bericht