Toyota modelauto’s

Not Only For The Happy Few

Jouw startpunt naar een wauw gevoel.

Onder onze modellen vind je wat informatie over het merk Toyota.

Opgericht: 28 augustus 1937
Oprichter: Kiichiro Toyoda
Hoofdkantoor: Toyota City, Aichi, Japan
Website: toyota.com

Helemaal in het begin heette het bedrijf Toyoda, naar Sakichi Toyoda, de vader van de oprichter Kiichiro Toyoda. Maar de eigenaren vonden dat de doffe medeklinker “t” beter klinkt dan de stemhebbende “d”. Aldus veranderde het bedrijf zijn naam in Toyota.

Toyota geeft een verborgen betekenis aan zijn logo. Volgens de officiële versie symboliseert de grote ovaal de leefruimte van het bedrijf, terwijl de lege ruimtes erin de kernwaarden vertegenwoordigen, zoals verantwoordelijkheid, kwaliteit en innovatie. De loodrechte ellipsen hebben de vorm van een stuurwiel, maar in feite vertegenwoordigen ze het hart van Toyota en het hart van de klant. Hun onderlinge verbondenheid getuigt van vertrouwen.

Toyota is een Japanse autofabrikant en een van de grootste en meest bekende automerken ter wereld. Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de internationale automobielindustrie.

Enkele belangrijke punten over het automerk Toyota:

  1. Oprichting en geschiedenis: Toyota Motor Corporation werd opgericht op 28 augustus 1937 door Kiichiro Toyoda, de zoon van Sakichi Toyoda, een Japans uitvinder en industrieel. De naam van het bedrijf werd veranderd van Toyoda naar Toyota, omdat “Toyota” in het Japans gemakkelijker te schrijven is en een aangenamere klank heeft.

  2. Toewijding aan kwaliteit en efficiëntie: Toyota staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie in zijn productieprocessen. Het bedrijf implementeerde het Toyota Production System, dat de basis vormde voor het concept van Lean Manufacturing en Just-In-Time-productie.

  3. Wereldwijde aanwezigheid: Toyota heeft een enorme wereldwijde aanwezigheid en is actief in bijna elk land ter wereld. Het heeft productievestigingen en verkoopnetwerken in verschillende landen, waardoor het een van de meest internationale autofabrikanten is.

  4. Diverse modellen: Toyota produceert een breed scala aan voertuigen, waaronder personenauto’s, SUV’s, trucks, en hybride- en elektrische voertuigen. Enkele van de populaire modellen van Toyota zijn de Corolla, Camry, RAV4, Prius, Hilux, Land Cruiser en de luxere Lexus-lijn.

  5. Pionier in hybride technologie: Toyota was een pionier op het gebied van hybride technologie met de lancering van de Toyota Prius in 1997, ‘s werelds eerste commercieel levensvatbare hybride auto. Sindsdien heeft Toyota een reeks hybride voertuigen ontwikkeld en is het een van de toonaangevende fabrikanten van hybride auto’s.

  6. Duurzaamheid en groene initiatieven: Toyota heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheid en milieubehoud. Het bedrijf investeert in onderzoek naar en ontwikkeling van elektrische voertuigen, brandstofceltechnologie en andere groene initiatieven om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

  7. Innovaties in autotechnologie: Toyota heeft verschillende innovaties geïntroduceerd in autotechnologie, waaronder geavanceerde veiligheidsvoorzieningen zoals het Toyota Safety Sense-systeem en geavanceerde infotainmentsystemen.

Als een van ‘s werelds meest toonaangevende automerken heeft Toyota een sterke reputatie opgebouwd voor betrouwbaarheid, kwaliteit en technologische vooruitgang. Het blijft een belangrijke speler in de automotive-industrie, terwijl het zich ook blijft inzetten voor duurzaamheid en de ontwikkeling van geavanceerde mobiliteitsoplossingen.

Onze Shop

Verrijk jouw bijzondere collectie met de modellen van RB Modelauto’s. Veel kijk en shop plezier. 

Accessoires

Naast modelauto’s verkopen wij ook accessoires zoals diverse vitrines, diorama’s en andere toebehoren. 

Velgen

Velgen hebben een behoorlijke impact op het uiterlijk van een auto. Deze galerij is voor de velgenliefhebbers.

Onderdeel van RB Ekstra

E-mail adres

info@rbmodelautos.nl

 

KvK

73754234

 

BTW-id

NL001888211B89

© 2023 – RB Ekstra

Alle rechten voorbehouden

 

Adres

RB Modelauto’s is gevestigd in Wapenveld (Gelderland) maar heeft geen fysieke winkel.

Stuur Een Bericht